Anasayfa 1990'lar The Last Seduction (1994)
Linda Fiorentino - The Last Seduction (1994)

The Last Seduction (1994)John Dahl’ın yönetmenliğini yaptığı yeni kara film, The Last Seduction (Son Tahrik, 1994), femme fatale temalı 90’ların kült erotik gerilimlerinden.

Clay Gregory, uyuşturucu satarak 700.000 dolar kazanmıştır. Eve geldiğinde eşi Bridget ile tartışırlar. Clay, sinir stresini üzerinden atmak için duşa girer ve Bridget fırsattan istifade edip paralarla beraber sırra kadem basar. Clay da bir dedektifle anlaşıp Bridget’ı bulmasını ister. Bu sırada Bridget kendine başka bir hayat kurmuştur ve hatta yeni sevgilisi Mike’ı parmağında oynatmaya başlamıştır bile.

Bridget, acımasız, soğuk ve istediğinin hemen olmasını isteyen bir kadın. Hem kara filmlerde boy gösteren ölümcül kadınlar gibi acımasız ve iyi rol yapan biri, hem de yeni kara filmlerdeki gibi cüretkar ve kural tanımayan bir kadın. Bridget, kendini kurtarmak adına her pisliği yapabilir ve zehirli güzelliği ile herkesi büyüleyebilir. Bridget’ın kocası Clay ise uyanık, küçük pis işler çeviren bir adam ve Bridget’ın gazabından payını alıyor. Mike ise Bridget’ın ağına kendi ayağıyla düşen genç bir delikanlı. Mike, bir kasabalı ama kendini kasaba sakinlerinden daha üstün görüyor. Daha büyük bir yere ait olduğunu hissettiği için şehri denemiş ve yaptığı bir hata sonucu kürkçü dükkanına küçük sırrıyla beraber geri dönmek zorunda kalmıştır. Ama Bridget ile karşılaştıktan sonra bu kasaba onun için farklı bir yer olmuştur. Onun büyüsüne kapılır ve onu kaybetmemek adına, her şeyin onun istediği gibi olmasına izin verir.

Linda Fiorentino, Bill Pullman The Last Seduction (1994)

The Last Seduction filminin yönetmeni John Dahl, You Kill Me (2007) adlı kara komediden sonra sinema yerine dizi yönetmenliğini tercih etse de zamanında dikkat çekici yapımlara (Kill Me Again, Red Rock West, Joy Ride, Rounders) imza atmış. Filmin ölümcül kadını Linda Fiorentino’ya gelirsek oyunculuğu çok etkileyiciydi ve Bill Pullman ise canlandırdığı biraz deli biraz da ahmak olan karakteriyle filme renk katmış. Ayrıca filmin Terry Marcel yönetmenliğinde çekilmiş  The Last Seduction II (1999) adında bir devam filmi de var. Bu sefer Bridget’ı Joan Severance canlandırıyor.

Linda Fiorentino, Peter Berg - The Last Seduction (1994)

The Last Seduction, 90’lar sinemasına yakışan bir yeni kara film… Linda Fiorentino’nun canlandırdığı karakter için bile izlenmeyi hak ediyor. Ayrıca kara film ruhuna yakışan bir caz parçasının filme eşlik etmesi de ayrı bir keyifliydi.

The Last Seduction / Son Tahrik (1994) DVDKÜNYE / IMDB: 7,1

Yönetmen: John Dahl / Senaryo: Steve Barancik

Oyuncular: Linda Fiorentino (Bridget Gregory / Wendy Kroy), Bill Pullman (Clay Gregory), Peter Berg (Mike Swale), Bill Nunn (Harlan)

Müzik: Joseph Vitarelli

Görüntü Yönetmeni: Jeffrey Jur

Kurgu: Eric L. Beason

Ülke: İngiltere, ABD

The Last Seduction (1994) Fragman

The Last Seduction (1994) Filminin Müziği

Benzer Yazılar

Yorum Yazın