Anasayfa 2000'ler Nueve reinas / Nine Queens (2000)
Ricardo Darín, Gastón Pauls - Nine Queens / Nueve reinas (2000)

Nueve reinas / Nine Queens (2000)Fabián Bielinsky’ın yönetmenliğini yaptığı Arjantin yapımı Nueve reinas (Nine Queens / Dokuz Kraliçe, 2000) adlı yeni kara filmde Ricardo Darín, Gastón Pauls, Leticia Brédice gibi oyuncular yer alıyor.

Juan ufak dolandırıcılıklar yapan yetenekli bir gençtir. Marcos bu genci keşfeder ve onu ortağı yapar. Saf ve temiz görünümlü Juan, insanlara güven verme konusunda çok iyidir. Marcos ise dolandırıcılıkta usta her yoldan geçmiş bir adamdır. Önlerine çok büyük bir iş gelir ve Marcos bu işe balıklama atlar. Juan’ın ortaklığıyla beraber işi kotarıp sağlam bir para kazanmayı planlamaktadır. Ama aksilik üstüne aksilik gelir ve Marcos bu işin altından tereyağından kıl çeker gibi kalkamayacaktır.

Nueve reinas filmi, bir yeni kara filme yakışır şekilde alavere dalaverenin kol gezdiği ve hiç kimseye güvenilmemesi gerektiği bir ortamda geçiyor. Özellikle de Marcos en güvenilmeyecek insanlardan biri… Çünkü Marcos’ta insana özgü olan hiçbir iyi özellik mevcut değil. Vicdan, yardımseverlik, sözünün eri olmak, dostluk ve aile kavramından eser yok.

Ricardo Darín, Gastón Pauls - Nine Queens / Nueve reinas (2000)

Fabián Bielinsky’ın ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi olan Nueve reinas filmi dışında filmografisinde El aura (The Aura, 2005) adında bir yeni kara film daha mevcut. 47 yaşında kalp krizi geçirerek hayata veda eden yönetmen, kısa sinema geçmişinde iki önemli filme imza atmıştır.

Filmin Gregory Jacobs’un yönetmenliğini üstlendiği Criminal (2004) adında bir yeniden çevrimi de var. Bu filmde ise John C. Reilly, Diego Luna, Maggie Gyllenhaal, Peter Mullan gibi oyucular yer alıyor. Criminal filmi de aslı gibi güzel bir film. Ama ilk filmin üzerine bir şey katılamamış ve sadece Amerikan versiyonu çekilmekle yetinilmiş ve neredeyse birbirinin aynısı olmuş.

Gastón Pauls, Ricardo Darín - Nine Queens / Nueve reinas (2000)

Nueve reinas, senaryo ve oyunculuk olarak güzel bir Arjantin filmi ve izlenmesi gereken sürprizli yeni kara filmlerden…

Nueve reinas / Nine Queens (2000)

 

KÜNYE / IMDB: 7,9

Yönetmen ve Senarist: Fabián Bielinsky

Oyuncular: Ricardo Darín (Marcos), Gastón Pauls (Juan), Leticia Brédice (Valeria)

Müzik: César Lerner

Görüntü Yönetmeni: Marcelo Camorino

Kurgu: Sergio Zottola

Ülke: Arjantin

Nueve reinas (Nine Queens, 2000) Fragman

Benzer Yazılar

1 Yorum

MasumRobot 16 Şubat 2015 - 09:52

Madem Latin America filmi WatchList e ekliyorum hemen:)

Reply

Yorum Yazın