Anasayfa 1980'ler The Entity (1982)
Barbara Hershey - The Entity (1982)

The Entity (Karabasan, 1982)Aksiyon filmleri ile hatırlanan Sidney J. Furie‘nin yönetmenliğini yaptığı The Entity (Karabasan, 1982) adlı korku filminde Barbara Hershey başrolde yer alıyor.

Carla 3 çocuğu ile birlikte yaşayan bekar bir annedir. Bir gün göremediği bir varlığın saldırısına uğrar. Güçlü bir kadın olan Carla, psikologa görünür fakat derdine bir çare bulamaz. Carla aklını mı yitirmiştir yoksa hissettikleri ve yaşadıkları gerçekten doğru mudur?

The Entity filmi, Frank De Felitta’nın aynı isimli romanından uyarlandı. Bu roman gerçek bir hikayeye dayanmaktadır.  Carla Moran’ın yaşadıkları, Doris Bither’ın hayat hikayesinden yola çıkarak kitaplaştırılmış ve filme aktarılmıştır.

The Entity 125 dakikalık süresine rağmen hem sakin hem de hareketli bir film… Normalde korku-gerilim filmlerinin uzun olması pek makbul değildir ama gerilim dozu iyi ayarlanmış. Gerilimli sahnelerden sonra izleyiciye sanki nefes payı bırakır gibi film sakinleşiyor ve sonrasında yine gerilim tekrarlanıyor.

The Entity (1982)

Başroldeki Barbara Hershey’in performansı gayet güzel ve filmi neredeyse tek başına sırtlayıp götürmüş. Carla güçlü bir kadın ve başkalarına muhtaç olmamak için tek başına çabalıyor. Sevgilisi olmasına rağmen ondan maddi destek beklemiyor. Onu daha çok manevi olarak omzuna başını dayayabileceği bir erkek olarak görüyor. Ama sevgilisi Jerry onun kadar güçlü olmadığı için sorunlarını onunla paylaşmıyor. Görünmeyen bir varlığın defalarca tecavüz ve tacizlerine maruz kalan Carla, bu sorunu neredeyse herkesle paylaşmasına rağmen Jerry’e bu detaylardan hiç bahsetmiyor. Mutsuz bir çocukluk, başarısız iki tane ilişki yaşayan Carla, Jerry’i de kaybetmek istemiyor.

Barbara Hershey - The Entity (1982)

The Entity, kalburüstü bir korku filmi… Film, Martin Scorsese’nin Tüm Zamanların En Korkunç 11 Filmi Listesinde de yer almıştır. Listedeki diğer bir film olan The Haunting‘e buradan göz atabilirsiniz.

The Entity (1982)

 

KÜNYE / IMDB: 6,6

Yönetmen: Sidney J. Furie

Senaryo: Frank De Felitta

Oyuncular: Barbara Hershey (Carla Moran), Ron Silver (Phil Sneiderman), David Labiosa (Billy), Margaret Blye (Cindy Nash)

Müzik: Charles Bernstein

Görüntü Yönetmeni: Stephen H. Burum

Kurgu: Frank J. Urioste

Ülke: ABD

The Entity (1982)  Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın