Anasayfa 2000'ler Film Noir (2007)
Film Noir (2007)

Film Noir (2007)D. Jud Jones ve Risto Topaloski’nin ilk ve son yönetmenlik denemesi olan ABD ve Sırbistan ortak yapımı Film Noir (Kara Film, 2007), animasyon olarak çekilmiş nadir yeni kara filmler örneklerinden biri.

Bir adam, uyandığında yanında bir polis arabası ve karşısında ölü bir polis vardır. İşin kötüsü hiçbir şey hatırlamamaktadır. Karşısındaki polisi büyük ihtimalle kendisi öldürmüştür ve tamamen pisliğin içine batmış durumdadır. Bu noktaya nasıl geldiğini bulabilmesi için ilk önce kendini araştırması gerekmektedir. Bu zorlu yol, tanımadığı adamların onu öldürmeye çalışmasıyla daha tehlikeli bir hal alacaktır.

Film Noir, isminden de anlaşılacağı gibi kara filmin genel özelliklerini içinde barındırıyor. Ama bildiğimiz klasikleşmiş kara filmlerden çok b filmlerin arasına dahil edebileceğimiz kara filmleri daha çok örnek alıyor. Kara filmlere nazaran cinsellik, şiddet ve aksiyon dolu sahneler had safhada mevcut. Kara filmlerde anti kahramanın öptüğü kadın sayısı kadar kadınla sevişip üstüne de kötüler tarafından helikopterle kovalanıyor. Film Noir, kısaca animasyon olmasının nimetlerinden sonuna kadar faydalanmış ve işi bayağı abartmış.

Film Noir (2007)

Film Noir’a bir animasyon olarak baktığımızda bilgisayar oyunu tadında bir görselliğe sahip. Özellikle karakterler ve hareketleri biraz yapay duruyor. Ama arka plan ile arabalar çok gerçekçi olmuş. Siyah beyaz olan bu animasyonda araba farı, trafik ışıkları, kan, kadın saç ve göz renkleri gibi ufak detaylar renklendirilmiş. Bu da filme hoş bir hava katmış.

Film Noir (2007)

Film Noir filminin özellikle son yarım saatinde olayların çözülmesiyle tempo artıyor ve filmdeki bazı eksiklikler kapanıyor. Ayrıca filmin müziği, bir kara filme yakışır bir şekilde yapılmış. 90’ların yeni kara filmleriyle de benzerlik taşıyan Film Noir, bazı sahneler abartılı da olsa sıkılmadan izlenebilecek bir film. Bu film hoşunuza giderse Renaissance (Rönesans, 2006) filmine de göz atabilirsiniz. Bilimkurguyla harmanlanmış bir kara film olan Renaissance, bir tekno kara film olarak animasyon olarak çekilmiş filmlerden..

Film Noir (Kara Film, 2007) DVDKÜNYE / IMDB: 6,4

Yönetmen: D. Jud Jones, Risto Topaloski

Senaryo: D. Jud Jones

Seslendirenler: Mark Keller, Bettina Devin, Roger Jackson, Jeff Atik, Elaine Clark

Müzik: Mark Keller

Görüntü Yönetmeni: Radan Popovic

Kurgu: Namub Elephantine

Ülke: ABD, Sırbistan

Film Noir (2007) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın