Anasayfa 1950'ler Party Girl (1958)
Party Girl (1958)

Party Girl (1958)Nicholas Ray‘in yönetmenliğini yaptığı Party Girl (Gangsterin Sevgilisi, 1958) adlı kara filmde Robert Taylor, Cyd Charisse, Lee J. Cobb gibi oyuncular yer alıyor.

Gangster Rico Angelo için çalışan Avukat Thomas Farrell, işi ne kadar mafyanın pisliğini temizlemek de olsa halinden gayet memnundur. Bir partide, dansçı Vicki Gaye ile tanışınca hayatına çekidüzen vermeye çalışır. Ama geçmişi ayağına dolanmaya başlayınca hem kendisini hem de sevdiği kadını korumak zorunda kalacaktır.

Avukat Farrell, kendisini mafyanın sözcüsü, kabadayı ve kumarbazların koruyucu meleği olarak görüyor. Mahkemede topallayan ayağını jüriye karşı kullanabilecek kadar kazanma hırsıyla dolu bu insan, anlattığı duygusal hikayelerle de aynı duygu sömürüsünü devam ettiriyor. Mafya ile takıla takıla pisliğin içine batmış bu adam katilleri koruyan bir avukat. Ama sonra dansçı Vicki le tanışınca işler değişir. Aslında Farrell kötü biri değildir ve her kara filmde olduğu gibi şartlar onu bu hale getirmiştir. Aynı Vicki’ye olduğu gibi… Bu iki şanssız insan bir araya gelince sahip oldukları değerleri hatırlarlar. İşte sorun burada ortaya çıkar. Farrell, geçmişini geride bırakabilecek midir? Daha doğrusu kötü adamlar, onların aşklarını masumca yaşayabilmelerine izin verecekler midir?

Cyd Charisse - Party Girl (1958)

Party Girl’de; kara filmlerden hatıladığımız Robert Taylor, tek başına dans ettiği iki sahneyle göz dolduran Cyd Charisse ve hem babacan hem de arıza olabilmeyi başaran mafya babası rolüyle Lee J. Cobb dikkat çekiyor.

Cyd Charisse, Robert Taylor - Party Girl (1958)

Kara film, ne kadar siyah beyaz filmler olarak akıllarda yer etse de Party Girl bir renkli kara film örneği olarak karşımıza çıkıyor. Filmin senaryosu biraz klişe de olsa özellikle karakterler ve oyunculuklar filmi izlenir kılıyor.

Party Girl (1958)KÜNYE / IMDB: 7,1

Yönetmen: Nicholas Ray

Senaryo: George Wells, Leo Katcher

Oyuncular: Robert Taylor (Thomas Farrell), Cyd Charisse (Vicki Gaye), Lee J. Cobb (Rico Angelo), John Ireland (Louis Canetto), Kent Smith (Jeffrey Stewart)

Müzik: Jeff Alexander

Görüntü Yönetmeni: Robert J. Bronner

Kurgu: John McSweeney Jr.

Ülke: ABD

Party Girl (1958) Fragman

Cyd Charisse Dans Sahnesi

Benzer Yazılar

Yorum Yazın