Anasayfa 2000'ler Palabras encadenadas / Killing Words (2003)
Goya Toledo, Darío Grandinetti- Palabras encadenadas / Killing Words (2003)

Palabras encadenadas - Killing Words (2003)Laura Mañá’nın yönetmenliğini yaptığı Palabras encadenadas (Killing Words – Öldüren Kelimeler, 2003) adlı gerilim filminde Darío Grandinetti ve Goya Toledo başrollerde yer alıyor.

Psikolog Laura, bir adam tarafından kaçırılır. Adam onu kelime oyunu oynamaya zorlar. Oyunu kaybederse bir gözünü de kaybedecektir. Onu kaçıran adam eski kocası Ramón’dan başkası değildir. Aklını yitirmiş Ramón ile Laura’nın oynadıkları oyunlar geçmişle hesaplaşmalarına ve bir güç gösterisine yol açacaktır.

Ramón ve Laura birbirlerini severek evlenmişler fakat bir süre sonra ilişkileri yürümemiş ve ayrılmışlardır. Ramón, Laura’dan intikam almak için onu kaçırır. Bir yandan onun gözünü korkuturken diğer yandan da boşanma sebeplerini ve boşanma davasındaki Laura’nın yalanlarla dolu ifadesinin sebebini öğrenmeye çalışır. Ramón, Laura’yı kaçırmadan önce rastgele birçok kişiyi öldürmüştür. Öldürdüğü kişiler gerçek midir, yoksa sadece Laura’yı korkutmak için uydurulmuş bir oyundan ibaret midir?

Goya Toledo, Darío Grandinetti- Palabras encadenadas / Killing Words (2003)

Laura’nın kaybolduğu ortaya çıkınca Ramón, polis tarafından tutuklanır ve sorguya çekilir. Boşanma davası sürecinde Laura’nın yer alan ifadesi Ramón’u baş şüpheli haline getirmiştir. Palabras encadenadas, Ramón’un sorgusu ve kaçırdığı Laura ile aralarında geçen diyalog ağırlıklı oyunlar arasında geriye dönüşler eşliğinde devam ediyor. Film bitene kadar Ramón’un bir cani mi yoksa çok sevdiği eski karısını geri kazanmaya çalışan psikolojisi bozulmuş bir eski koca mı olduğunu çözemiyoruz.

Palabras encadenadas, yavaşça çözülen, gerilim öğesi yüksek, iyi kurgulanmış bir gerilim filmi. Finali iyi saklamasıyla izleyiciyi şaşırtan film, kısıtlı mekan ve diyalog ağırlıklı film severler için iyi bir İspanyol filmi olarak karşımıza çıkıyor.

Palabras encadenadas (Killing Words - Öldüren Kelimeler, 2003) DVDKÜNYE / IMDB: 7,1

Yönetmen: Laura Mañá

Senaryo: Fernando de Felipe, Jordi Galceran, Laura Mañá

Oyuncular: Darío Grandinetti (Ramón Diaz), Goya Toledo (Laura Galán), Fernando Guillén (Komiser Espinosa), Eric Bonicatto (Dedektif Sánchez)

Müzik: Francesc Gener

Görüntü Yönetmeni: Xavi Giménez

                         Kurgu: Luis de la Madrid

       Ülke: İspanya

Palabras encadenadas (2003) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın