Anasayfa 1990'lar Albino Alligator (1996)
Matt Dillon - Albino Alligator (1996)

Albino Alligator (1996)Ünlü oyuncu Kevin Spacey’in yönetmenliğini yaptığı Albino Alligator (Albino Timsah, 1996) adlı yeni kara filmin zengin oyuncu kadrosunda Matt Dillon, Gary Sinise, William Fichtner, Faye Dunaway, Viggo Mortensen gibi isimler dikkat çekiyor.

Polisten kaçan 3 kişi, eski bir bara sığınırlar. Polis barın etrafını sarınca bardakileri rehin almak zorunda kalırlar. Yakalanmaktan kurtulmak için iyi bir plana ihtiyaçları vardır.

İçki yasağı döneminde yapılmış olan “Dino’nun Son Umudu“ adlı bara sıkışan 3 suçlu, hapsi boylamamak için düştükleri kötü durumu lehlerine çevirmeleri gerekmektedir. Fakat bu üç suçlu da birbirleriyle tezat karakterlere sahip oldukları için işleri zordur. Şiddete meyilli olan sosyopat Law’a hakim olabilmek pek kolay değildir. Dova’nın panik ve aptal tavırları ise sakin ve iyi niyetli Milo’nun işlerini zorlaştırır. Bir de üstüne rehinelerin huysuzlukları eklenince işler daha karmaşık bir hal alır.

Faye Dunaway - Albino Alligator (1996)

Sıkıştıkları bu eski barın duvarlarını kara film Dead Reckoning (1947) ve ‘G’ Men (1935) adlı gangster filminin afişleri süslediğinden o dönemin ruhuna gönderme yapılmış. Filmin giriş müziği de klasik kara filmleri hatırlatıyor izleyiciye.

Kevin Spacey’in ilk yönetmenlik deneyimi olan Albino Alligator’ın sonrasında müzisyen Bobby Darin’in hayatını konu alan Beyond the Sea (Hayatımın Şarkısı, 2004) filminin yönetmenliğini yaptı.

William Fichtner - Albino Alligator (1996)

Albino Alligator, zengin oyuncu kadrosu, başarılı oyunculuklar ve iyi diyaloglara rağmen ortalama bir bağımsız yeni kara film örneği olarak karşımıza çıkıyor. Yer yer karakter çatışmaları filmin gerilimini yükseltse de filmin bütününe baktığımızda pek yeterli olmuyor.

Albino Alligator (Albino Timsah, 1996) DVDKÜNYE / IMDB: 6,1

Yönetmen: Kevin Spacey

Senaryo: Christian Forte

Oyuncular: Matt Dillon (Dova), Gary Sinise (Milo), William Fichtner (Law), Faye Dunaway (Janet Boudreaux), Viggo Mortensen (Guy Foucard),  Skeet Ulrich (Danny Boudreaux), Joe Mantegna (Ajan G.D. Browning)

Müzik: Michael Brook

Görüntü Yönetmeni: Mark Plummer

Kurgu: Jay Cassidy

Ülke: ABD

Albino Alligator (1996) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın