Anasayfa 2000'ler The Killer Inside Me (2010) – Film Eleştirisi
Casey Affleck - The Killer Inside Me (2010)

The Killer Inside Me (2010)Michael Winterbottom’un yönetmenliğini yaptığı The Killer Inside Me (İçimdeki Katil, 2010) adlı yeni kara film Jim Thompson’un aynı adlı romanından uyarlandı. Kadrosunda Casey Affleck, Kate Hudson, Jessica Alba  gibi oyuncular yer alıyor.

Lou Ford, küçük bir kasabada yaşayan bir şerif yardımcısıdır. Dışarıdan bakıldığında kibar, sakin biri gibi görünen Lou, aslında bir şiddet bağımlısı ve cinsel yönden sapkın birisidir.

Lou’ya bir gün kasabanın zengini Chester Conway tarafından görev verilir. Conway, Joyce adındaki bir fahişenin kasabadan gitmesini ister. Çünkü oğlu Elmer bu kadına aşıktır ve onunla evlenmek istemektedir. Onların ayrılmasını sağlamak için Lou’yu Joyce’un evine gönderir. Fakat Lou, Joyce’a aşık olur, aralarında tutku ve şiddet dolu bir ilişki başlar. Bu aşkın devam edebilmesi için paraya ihtiyaçları vardır. Conway, Joyce‘un kasabadan ayrılmadığını öğrenince Lou aracılığıyla Joyce‘a 10.000 dolar teklif eder. Bunun üzerine Lou ve Joyce plan yaparlar. Ama plan istedikleri gitmez ve Joyce ölür. Bütün gözler Lou’nun üstüne çevrilir. Lou titizlikle bu olaydaki kendi izlerini silerken bir yandan da cinayet işlemeye devam eder.

Casey Affleck - The Killer Inside Me (2010)

Lou, tam bir sosyopattır. Düzgün bir işi ve iyi bir sevgilisi vardır. Ama çocukluğunda yaşadıkları, onu şiddet bağımlısına dönüştürmüştür. Lou’nun geçmişine geriye dönüşlerle az da olsa şahit oluruz. Lou her işlediği cinayetten sonra kendiyle hesaplaşırcasına düşüncelere dalsa da kendinden ödün vermeden yoluna devam eder. Onu en çok etkileyen ise yanlışlıkla öldürdüğü Joyce’tur. Kimi zaman Amy’i Joyce olarak hayal eder. Amy, Lou’ya ne kadar mutluluk ve huzur verse de, hiçbir zaman Joyce’un verdiği heyecan ve tutkuyu veremez.

Jessica Alba, Casey Affleck - The Killer Inside Me (2010)

The Killer Inside Me filminin başka bir uyarlaması olduğuna da kısaca değinelim. Burt Kennedy’in yönetmenliğini üstlendiği Stacy Keach, Susan Tyrrell, Tisha Sterling, John Carradine gibi oyuncuların yer aldığı ilk çevrim de aynı isimle çevrilmiş 1976 yapımı bir film. The Killer Inside Me, sıklıkla beyazperdeye uyarlanmaya çalışılmış olsa da sadece iki versiyonu çekilebilmiş. (Bu çabalara göz atmak için link)

The Killer Inside Me, vizyona girdiğinde ağırlıklı olarak olumsuz eleştiriler almış. Filmdeki şiddet ve seks görüntülerinin fazla olmasının yanı sıra filmin finali de pek beğenilmemiş. Aslında bu eleştirilerin haklılık payı var. Fakat Casey Affleck’in canlandırdığı Lou karakterinin psikolojik olarak normal olmadığını onun için işlediği cinayetler ve uyguladığı şiddetin de onun karakterine göre olağan davranışlar olduğunu kabul etmek gerekir. Şahsen filmde abartılı bir taraf göremedim. Filmin finaline gelirsek ise Lou’nun akıl hastanesine girmesinden sonra olaylar birden hızlanarak gelişir ve film sanki başka bir yöne doğru sapar. Bu da Lou’nun aynı geçmişinden bize gösterilen kısa kesitler gibi fazla ayrıntıya girmeden anlatılır. Bu final, Lou’nun bozuk zihninin izleyiciye bir yansıması olabilir. Onun hayatında yapmak isteyip de yapamadıklarının zihnen gerçekleştirilmesi olabilir. Sonuçta filmin anlatıcısı Lou ve onun ağzından bir hikaye anlatılıyor.

Kate Hudson - The Killer Inside Me (2010)

The Killer Inside Me, senaryo açısından B filme göz kırpan bir yeni kara film… Coen Kardeşler ile Tarantino filmlerinin içindeki ironiyi kaldırıp diyalogları azalttığımızda yaklaşık olarak bu filme denk düşüyor.

The Killer Inside Me (İçimdeki Katil, 2010) DVDKÜNYE / IMDB: 6,1

Yönetmen: Michael Winterbottom

Senaryo: John Curran, Jim Thompson

Oyuncular: Casey Affleck (Lou Ford), Kate Hudson (Amy Stanton), Jessica Alba (Joyce Lakeland), Ned Beatty (Chester Conway), Elias Koteas (Joe Rothman), Tom Bower (Şerif Bob Maples), Simon Baker (Howard Hendricks), Bill Pullman (Billy Boy Walker), Liam Aiken (Johnnie Pappas), Jay R. Ferguson (Elmer Conway)

Müzik: Joel Cadbury, Melissa Parmenter

Görüntü Yönetmeni: Marcel Zyskind

Kurgu: Mags Arnold

Ülke: ABD, İsveç, İngiltere, Kanada

The Killer Inside Me (2010) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın