Anasayfa 2000'ler De grønne slagtere / The Green Butchers (2003)
Nikolaj Lie Kaasi, Mads Mikkelsen - De grønne slagtere - The Green Butchers (2003)

De grønne slagtere / The Green Butchers (2003)

Müge İbrikçi Baran

De grønne slagtere - The Green Butchers (2003) Anders Thomas Jensen yönetmenliğini yaptığı De grønne slagtere (The Green Butchers / Çaylak Kasaplar) adlı 2003 yapımı kara komedide Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Line Kruse gibi oyuncular yer alıyor.

Svend ve Bjarne, Holger’ın kasap dükkanında çalışmaktadırlar. Bağımsızlıklarını ilan ederek kendi kasap dükkanlarını açan bu ikili, ilk günün sonunda hiç satış yapamaz. Svend, dükkana tamirat için gelen elektrikçiyi akşam soğuk hava deposunda unutunca ertesi günü elektrikçinin donmuş cesediyle karşılaşır ve ne yapacağını şaşırır. Dükkana gelen eski patron Holger’a cesetten bir parçayı satar ve bir anda kaderleri değişir. Svend ve Bjarne’nin etleri çok tutmuştur. Müşteriler dükkana akın etmeye başlarlar. Başarının tadını alan Svend, elektrikçinin eti bitince insanları öldürmeye devam eder.

De grønne slagtere filminde, çoğu yeni kara film veya kara komedide olduğu gibi milyon dolarların peşinde koşan karakterler yok. Svend ve Bjarne sadece açtıkları kasap dükkanına müşteri gelmesini istiyor. Bu hayallerine de ancak bir cesetle ulaşabiliyorlar. Svend ve Bjarne insanları parçalayıp satan birer kasap olmalarına rağmen aslında çocuksu yönlerini kaybetmemişler. Svend’in başı çok sıkışınca duygu sömürüsü yapması, Bjarne’in de sinirlenince tekme atması ilkokul çocuğunun yapabileceği tepkiler aslında. Bunun sebebi ikisinin de geçmişinde yaşadıkları trajik olaylar… Bunların üstesinden gelemeyip hayatlarına bir şekilde devam etmeleri de onları bu noktaya getirmiş.

Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaasi - De grønne slagtere - The Green Butchers (2003)

De grønne slagtere’deki yan hikayeler, filmi destekleyerek bütünlüğü sağlamış. Dışarıdan bakıldığında gayet acımasız olan bu karakterlere, filmde sıkça yer alan zıtlıklardan dolayı sempati duyuyoruz. Svend ve Bjarne, kasaplık yaparken aslında geçmişte başlarına gelen olayların intikamını alıyorlar. Müşterilerin sevebileceği etleri sunabilmek adına Svend, neredeyse bir seri katile dönüşüyor. Svend’in garip bir şekilde yeşil takıntısı var. Yeşil kasap önlüğü ve şapkası takıyor, yeşil bir araba satın alıyor. Başarısını, özgüvenini doğanın rengi olan yeşille perçinliyor. Eline bulaşan kanı farkında olmadan yeşille temizliyor. İkiz kardeş olan Bjarne ve Eigil’dan biri kasapken diğerinin ise delicesine hayvansever biri olması filmin diğer bir zıtlığı ve bu zıtlıklar filme ironi katıyor Normalde korku filmine dönüşebilecek bu film, kara komedi olarak karşımıza çıkıyor.

De grønne slagtere, küçük insanların küçük hayalleri için neler yapabileceğini anlatan bir kara komedi…

De grønne slagtere - The Green Butchers (2003)KÜNYE / IMDB: 7,3

Yönetmen ve Senarist: Anders Thomas Jensen

Oyuncular: Mads Mikkelsen (Svend), Nikolaj Lie Kaas (Bjarne / Eigil), Line Kruse (Astrid), Ole Thestrup (Holger), Bodil Jørgensen (Tina), Aksel Erhardtsen (Pastor Villumsen), Nicolas Bro (Hus Hans)

Müzik: Jeppe Kaas

Görüntü Yönetmeni: Sebastian Blenkov

Kurgu: Anders Villadsen

Ülke: Danimarka

De grønne slagtere (2003) Fragman

Benzer Yazılar

Yorum Yazın